Rondele cu ciocolata
PrinteazaRondele cu ciocolata din: biscuiti, fursecuri, unt, bezea, zahar, rom, sare, gem de zmeura, ciocolata, miere.
- 250 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi
- 125 g fursecuri fragede, zdrobite
- 130 g unt nesărat, topit
- 8 linguri bezea din 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- puţin rom
- un praf de sare
- 4 linguri gem de zmeură
- 300 g ciocolată cu lapte, ruptă bucăţi
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Fărâmiţează biscuiţii în tocătorul electric şi apoi combină cu untul topit şi 2 linguri bezea.
Unge marginea interioară a două inele de 8 cm şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie decopt-ai nevoie de 2 tăvi. Pune circa 2 linguri de compoziţie de biscuiţi în fiecare inel şi presează cu lingura ca să fie compact.
Scoate inelul şi procedează la fel cu compoziţia rămasă. Lasă la frigider să se întărească circa 1 oră.
Unge cu gem jumătate din biscuiţi şi toarnă bezeaua cu ajutorul unui poş/con special în formă de spirală, începând din centru spre margine şi lăsând o margine liberă de 1 1/2 cm. Lasă la rece 10 minute.
Intre timp, topeşte ciocolata cu mierea şi 130 ml apă la bain mărie. Amestecă omogen şi lasă să se răcorească. Aşază deasupra biscuiţilor cu bezea pe cei simpli – deasupra trebuie să fie suprafaţa nedenivelată, aşază biscuiţii pe grătar metalic sub care ai pus hârtie de copt şi glasează-i cu ciocolata topită, dinspre centru spre margini.
Adună ceea ce se scurge pe hârtie şi refoloseşte. Lasă la rece să se întărească.
Pofta buna!