Rondele cu alune si cafea
PrinteazaRondele cu alune si cafea din: alune, nuci, faina, pesmet, oua, frisca, cafea, unt.
- 100 g alune prăjite şi măcinate
- 100 g nuci măcinate
- 2 linguri cu vârf cu făină
- 2 linguri cu pesmet
- 100 g frişcă
- 4 albuşuri bătute spumă tare
- 1 ceaşcă mică de cafea fără zaţ
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Amestecăm nucile şi alunele măcinate cu faina şi pesmetul. Peste amestec turnăm frişca şi amestecăm cu lingura de lemn, apoi turnăm cafeaua fără zaţ şi albuşurile bătute spumă tare.
Din amestec luăm cu linguriţa bucăţi potrivit de mari, pe care le punem în tava unsă cu unt şi acoperită cu hârtie de copt. Coacem prăjiturile la foc potrivit 20-25 minute.
Le servim când s-au răcit.
Pofta buna!