Rondele cu dovleac
PrinteazaRondele cu dovleac din: faina, ou, lapte, unt, dovleac, bicarbonat, otet, scortisoara, miez de nuca, margarina.
- 250 g făină
- 1 ou
- 50 ml lapte dulce pasteurizat
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri unt sau margarină
- 300-400 g dovleac
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 1 liguriţă oţet
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- 2-3 linguri miez de nucă mărunţit
- 1 lingură margarină pentru tavă
Mod de preparare:
Tai dovleacul în cuburi pe care le fierbi în apă cât să le acopere. După ce dovleacul s-a fiert bine sau s-a copt, îl laşi să se răcească şi, după caz, să se scurgă. Pasezi prin sită sau în blender miezul de dovleac şi cântăreşti 150 g, cantitate pe care o vei încorpora în aluat.
Freci spumă untul sau margarina moale împreună cu zahărul şi oul, până obţii o cremă omogenă. Adaugi piu- reul de dovleac, nucile, scorţişoara, bicarbonatul stins cu oţet şi făina cernută. Frămânţi un aluat potrivit de tare.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi un aluat gros de 6-7 mm, din care tai discuri, cu paharul. Aşezi rondelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă. Le coci la foc mediu, timp de 20 de minute.
Pofta buna!