Rondele de cartofi dulci cu prosciutto si maioneza
PrinteazaO retete de rondele de cartofi cu ulei de masline, maioneza, zeama de lamaie, prosciutto si frunze de creson. Ca alternativă interesantă, puteţi înlocui sucul de lămâie din maioneză cu o linguriţă de muştar.
- 2 cartofi dulci mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în 8 rondele fiecare
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri maioneză
- zeamă de lămâie, după gust
- 8 felii de prosciutto, înjumătăţite
- frunze de creson sau alte frunze verzi, pentru decor
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C. Se amestecă rondelele de cartofi cu ulei, se asezonează şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coc 20-30 de minute, până devin aurii şi crocante. Se lasă să se răcească.
Pentru a servi, se amestecă maioneza cu zeama de lămâie. Pe fiecare felie de cartof se pune o jumătate de felie de prosciuto şi câte o porţie de maioneză cu lămâie. Se aranjează pe un platou şi se decorează cu frunze de creson.
Poftă bună!