Rondele de dovleac
PrinteazaRondele de dovleac din: unt, zahar, piure de dovleac, ou, lapte, faina, praf de copt.
Ingrediente :
- 30 g unt
- 2 linguri zahar
- 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit)
- 1 ou batut usor
- 1/2 ceasca lapte
- 2 1/2 cesti faina
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut si laptele.
Se adauga faina si se framanta un aluat moale.Se intinde aluatul cu mana pe planseta infainata si se taie din el cu gura unui pahar rondele (grosimea aluatului: 2 cm).
Se aseaza rondelele pe o tava unsa, se stropesc cu putin lapte si se coc 10-12 minute in cuptorul incins.
Se servesc calde, cu putin unt.
Pofta buna!