Rondele de vita
PrinteazaRondele de vita din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, sare, piper.
- 1,5 kg carne macră de vită
- 1 pahar nucă pisată
- 1 pahar fistic pisat
- 6 linguri pesmet fin
- 9 căţei usturoi pisat
- 4 ouă
- 2 pahare făină de grâu
- 3 pahare oţet îndoite în 6 pahare de apă
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Prin maşina de tocat se trece carnea de vită, după care se frământă împreună cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul şi usturoiul. Se presară puţină faină pe un platou de lemn şi se rulează cu un sucitor amestecul obţinut, împărţit în trei părţi egale.
Pe prima foaie se presară fisticul măcinat. Se aşează deasupra cea de a doua foaie, se acoperă cu came şi se adaugă nuca pisată. Se întinde deasupra cea de-a treia foaie şi se tasează uşor cu mâna. Se rulează şi batonul astfel obţinut se taie în mai multe bucăţi.
Se tăvălesc aceste bucăţi prin faină cu ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în ulei încins. într-un vas în care fierbe amestecul de oţet cu apă, se pun bucăţile rumenite şi se lasă pe foc până ce s-au fiert.
Se scot, se presează uşor şi se taie în rondele.
Pofta buna!