Rondele de hering cu spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar.
- 500 g fileuri de hering
- 500 g spanac verde
- două foi de alge nori
- 200g năut
- 150 g boabe de porumb
- 200 g fidea de orez
- 100 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe, se scurge de apă şi se păstrează la rece într-un castron.
Fileurile de hering se spală, se presară sare şi piper şi se aşază pe o farfurie.
Spanacul verde se spală, se toacă mărunt şi se pune peste foile de alge nori. Se rulează, se aşază pe fileurile de hering şi se rulază încă o dată.
Se prind rulourile cu scobitori, se aşază într-o oală mai lată, se toarnă apă cât să le acopere, secondimentează şi se adaugă frunza de dafin.
Se pune o lingură de ulei şi se fierb la foc mic, având grijă să nu se sfărâme.
Usturoiul se curăţă, se spală, se taie felii şi se pune la călit în restul de ulei.
Se adaugă năutul, boabele de porumb scurse de apă şi se călesc până ce usturoiul începe să devină,auriu.
Se adaugă fideaua de orez preparată separat, se condimentează, se presară mărar tocat şi se amestecă.
Rondele de hering cu spanac
Pofta buna!
Nu ma prea omor dupa peste 🙂