Rondele de hering cu spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar.

Ingrediente:Rondele_de_hering_cu_spanac

  • 500 g fileuri de hering
  • 500 g spanac verde
  • două foi de alge nori
  • 200g năut
  • 150 g boabe de porumb
  • 200 g fidea de orez
  • 100 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • mărar

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe, se scurge de apă şi se păstrează la rece într-un castron.

Fileurile de hering se spală, se presară sare şi piper şi se aşază pe o farfurie.

Spanacul verde se spală, se toacă mărunt şi se pune peste foile de alge nori. Se rulează, se aşază pe fileurile de hering şi se rulază încă o dată.

Se prind rulourile cu scobitori, se aşază într-o oală mai lată, se toarnă apă cât să le acopere, secondimentează şi se adaugă frun­za de dafin.

Se pune o lingură de ulei şi se fierb la foc mic, având grijă să nu se sfărâme.

Usturoiul se curăţă, se spală, se taie felii şi se pune la călit în restul de ulei.

Se adaugă năutul, boabele de porumb scurse de apă şi se călesc până ce usturoiul începe să devină,auriu.

Se adaugă fideaua de orez preparată separat, se condi­mentează, se presară mărar tocat şi se amestecă.

Rondele de hering cu spanac

Rondele_de_hering_cu_spanac

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu ma prea omor dupa peste 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.