Rondele de somon marinat cu portocale si mei

Printeaza

Rondele de somon marinat cu portocale si mei din: rondele de somon, sare, sambal oelek, ulei de masline, unt, ceapa, mei, portocale, pasta de legume, anason, ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 4 rondele de somon
  • ½ lingurita de sare

-pentru marinata:

  • ½ lingurita de Sambal Oelek (pasta-sos de ardei iute)
  • Coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 linguri ulei de masline

 

-garnitura de portocale si mei:

  • 2 linguri unt
  • 2 cepe mici albe
  • 250 g mei auriu decorticat
  • 2 portocale de la care razi coaja si colectezi 200 ml suc
  • 300 ml pasta de legume
  • 2 stelute de anason
  • 2 ardei mici iuti
  • 2 portocale creson pentru decor
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru marinata si, cu o pensula, ungi cu sos rondelele de somon, pe ambele parti.

Lasi 10 minute, sa intre aromele in peste. Incingi moderat cuptorul si pui un platou inauntru sa se incalzeasca.

Apoi incingi o tigaie pentru prajit sau una pentru gratar.

Sarezi bucatile de peste si le prajesti pe fiecare parte cam 2 minute, la foc mediu.

Le pui apoi pe platoul cald din cuptor si le lasi la inabusit 20 de minute. Pentru garnitura, topesti untul intr-o tigaie si calesti ceapa.

Pui meiul, il rumenesti un pic si torni sucul de portocale. Completezi cu pasta de legume, stelute de anason si ardei iute.

Lasi 15 minute la fiert, amestecand din cand in cand.

Cureti portocalele de coaja, le desfaci in felii si le amesteci cu meiul. Pe farfurii pui rondelele de somon cu garnitura de mei, decorezi cu creson si servesti.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Rondele de cartofi dulci cu prosciutto si maioneza

Somon cu rondele de cartofi

Presară 4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie 750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 linguri capere scurse de lichid, […]

 

 

retete

Salata cu somon afumat

Salata cu somon afumat din: somon afumat, maioneza, iaurt, castraveti, boabe de porumb, frunze de salata, masline, seminte de susan, verdeata, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 50 g maioneză 3 linguri iaurt 2 castraveți cornișon 2 linguri boabe de porumb 5-6 frunze de salată 50 g măsline 1 lingură semințe de susan 1 lingură […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si propunerea voastra de somon marinat, dar mai inati sa va arat cum fac eu somon marinat.

    Ingrediente:

    700 g somon cu pielita (fileu intreg)

    50 ml de vodka

    2 linguri de zahar

    2 linguri de sare

    piper negru

    marar uscat sau proaspat

    Mod de preparare:

    Pestele se spala sub un jet de apa rece si se usuca bine cu servetele de bucatarie. Fileul lung se taie in 2 jumatati , peste care se toarna vodka.

    Sarea, zaharul, piperul negru, proaspat macinat, si mararul se amesteca bine. Se presara totul si se asaza fileul unul peste altul, sub forma unui sandwich, cu pielita in afara.

    Se inveleste in folie de plastic si se pune intr-un vas plat, dupa care se lasa la frigider pentru 24 de ore.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.