Rosii umplute cu masline si ton din: ton, rosii, masline, ceapa, telina, mar, maioneza, seminte. Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu 6 roşii mari 300 g murături asortate 1 ceapă mică 100 g rădăcină de ţelină 12 măsline negre 1 măr maioneză 12 boabe de strugure alb seminţe de floarea-soarelui Mod de […]
Rosii si ardei umpluti cu pilaf si morun
PrinteazaRosii si ardei umpluti cu pilaf si morun din: morun, orez, unt, ceapa, rosii, ardei, rosii, sare, cimbru, piper, smantana, stafide.
Ingrediente:
- 700 g morun
- 250 g orez
- 150 g unt
- 2 cepe
- 8 roşii de umplut
- 8 ardei de umplut
- 400 g roşii pentru sos
- sare
- cimbru
- piper
- 1 lingură de smantană
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g unt, 1 ceapă tocată, supa de la morun şi stafidele.
Cînd pilaful este gata, se amestecă cu peştele tăiat bucăţi. Cu acest pilaf se umplu roşiile şi ardeii.
Ardeii se aşază într-o cratiţă adîncă cu puţină apă şi unt şi se fierb circa 15 minute cu capac.
Roşiile se pun într-o tavă, se stropesc cu unt şi puţină apă şi se dau la cuptor 4 minute.
Se aşază intercalat, pe un platou şi se servesc cu un sos de roşii din supă, unt, puţină făină, sare, cimbru, zahăr, 1/2 ceapă tocată, roşiile curăţate şi tăiate.
Se strecoară cind este gata şi se amestecă cu smantană.
Pofta buna!
Rosii umplute cu orez basmati din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez basmati 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa. Rosiile ramase opareste-le, […]
O data am mai mancat morun si mi-a placut foarte mult.