Rosii aromate la borcan

Printeaza

Rosii aromate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Rosii aromate la borcan

  • 3 kg pătlăgele
  • apa
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ulei
  • piper boabe
  • dafin
  • capere
  • usturoi
  • hrean

 

Mod de preparare:

Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se şterg, se înţeapă de mai multe ori cu o scobitoare.

Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei şi 10 boabe de piper negru.

Când începe să clocotescă, se adaugă 250 ml oţet şi 2-3 foi de dafin şi se mai lasă pe foc. Când clocoteşte din nou, se pun roşiile 2-3 minute, până îşi schimbă culoarea.

Se scot repede şi se pun într-un vas mare la răcit.

Se aşază în borcane, nu foarte îndesate, cu 1,5 căpăţâni de usturoi tocat, 2 bucăţi hrean tăiat bucăţele, frunze de vişin uscate, capere.

Se toarnă amestecul fierbinte şi se acoperă borcanele. Se aşază într-un loc răcoros şi bine aerisit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.