Roşii cu branză caldă de capră
PrinteazaRoşii cu branză caldă de capră
Ingrediente:
- 8 roşii mijlocii
- 300 g brânză proaspătă de capră (2 sau 3 tipuri)
- 4 linguri de ulei de măsline
- câteva frunze de busuioc (pentru decor)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşii cu branză caldă de capră: Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 180° (treapta 6). Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi un căpăcel deasupra, cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Goliţi cu grijă interiorul cu o linguriţă. Răsturnaţi roşiile pentru a se scurge bine.
Intr-un bol, amestecaţi brânza de capră proaspătă cu uleiul de măsline, până când obţineţi o pastă omogenă. Săraţi şi piperaţi.
Umpleţi roşiile. Puneţi căpăcelul deasupra şi aşe- zaţi-le într-un vas, apoi puneţi la cuptor. Coaceţi timp de 40-45 de minute.
Serviţi cald pe pat de salată, decorat cu frunze de busuioc.
Pofta buna!