Ou cu roşii şi cartofi
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ou cu rosii si cartofi din: ulei de masline, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, ou si frunze de busuioc.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2-3 cartofi fierţi, feliaţi
- câteva roşii cherry, tăiate pe jumătate
- 2 cepe verzi, mărunţite
- 1 ou
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă feliile de cartofi şi se prăjesc pe ambele părţi până când se rumenesc. Se adaugă roşiile şi ceapa şi se călesc aprox. 1 minut până când încep să se înmoaie.
Se asezonează cu sare şi piper, apoi se îndepărtează totul către marginile tigăii astfel încât să se obţină un cuib (cuibul trebuie să fie atât de mare încât să încapă în el un ou crud).
Se sparge cu grijă oul în spaţiul astfel creat şi se prăjeşte atât cât consideraţi necesar pentru a obţine un ou pe gustul dumneavoastră. Presăraţi busuioc şi serviţi.
Ou cu roşii şi cartofi
Pofta buna!