Rosii cherry la borcan
PrinteazaRosii cherry la borcan din: rosii cherry, sare, seminte de fenicul, ardei, ulei de masline.
- 250 g roşii cherry
- sare de mare grunjoasă
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- 2 ardei iuţi roşii uscaţi
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 120 °C. Roşiile se curăţă, se spală şi se usucă, apoi se taie în jumătăţi şî se aşează într-o tavă cu partea tăiată în sus.
Jumătăţile de roşii se presară cu sare de mare. Se deshidratează minim 6 ore în cuptorul preîncălzit la 120 °C; în acest răstimp se întorc o dată.
Când s-au deshidratat complet, roşiile se scot de la cuptorşi se lasă să se răcească. Jumătăţile deshidratate de roşii se aşează într-un vas, se toarnă pe deasupra apă clocotită şi se lasă 10 minute să se odihnească.
Apoi se scurg de apă şi se tamponează cu grijă cu prosoape de hârtie. Roşiile se amestecă cu seminţele de fenicul şi se umplu într-un borcan cu capac.
Ardeii iuţi uscaţi se sfărâmă uşor şi se adaugă peste roşii. Borcanul se umple cu ulei de măsline, astfel încât roşiile se fie acoperite de acesta.
Se lasă să se aromatizeze minim 24 de ore în borcanul cu capac, înainte de a se consuma.
Pofta buna!