Platica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion sare piper frunze de dafin Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se […]
Rosii cherry in saramura
PrinteazaRosii cherry in saramura din: roşii cherry, usutori, piper, ienibahar, sare, cimbru.
- 2 kg roşii cherry
- frunze de vişin
- frunze de dafin
- 3 căpăţâni usturoi
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- 3 linguri sare grunjoasă
- 3 l apă
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi roşiile de codiţe, le speli şi le scurgi de apă. Apoi, le tai în jumătate.
Le aşezi în borcane, iar din loc în loc pui frunze de vişin, de dafin, felii de usturoi, boabe de piper şi de ienibahar şi crenguţe de cimbru.
Faci o saramură din apă cu sare şi laşi pe foc până se topeşte sarea.
Iei de pe foc, laşi să se răcească şi torni peste roşii.
Inchizi borcanele cu capace.
Le ţii pe baie de aburi 30 de minute.
Le depozitezi într-un loc răcoros.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Cele mai gustoase Muraturi
Cele mai gustoase Muraturi: Castraveti murati bulgaresti Castraveti murati bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă […]
Pofta buna!