Perisoare de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, faina, oua, rosii, ceapa, concentrat de legume, sare, piper, marar, usturoi, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci 5-6 linguri făină 2 ouă 500 g roşii 1 ceapă 1 -2 linguriţe concentrat de legume sare piper mărar 1-2 căţei usturoi ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi […]
Rosii cu ciuperci si ceapa
PrinteazaRosii cu ciuperci si ceapa din: rosii, ceapa, ciuperci, ulei, margarina, usturoi, sos de rosii, pesmet, patrunjel, marar, sare, piper.
Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.
Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.
Ingrediente:
- 1 kg roşii
- 3 cepe
- 1/2 kg ciuperci
- 2-3 linguri ulei sau 30 g margarină
- 1 căţel de usturoi
- sos de roşii
- 2 linguri pesmet
- pătrunjel şi mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg roşii tari, proaspete, se taie un căpăcel unde a fost codiţa, se scobesc şi se pun cu gura in jos să se scurgă.
Ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se toacă şi se pune pe foc împreună cu ciupercile şi margarina sau uleiul, să se călească.
Când a scăzut apa lăsată de ciuperci se adaugă usturoiul tocat, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper, o ceaşcă cu apă, 2 linguri cu pesmet şi se amestecă, până când compoziţia se îngroaşă.
Cu această compoziţie se umplu roşiile, se aşază într-o tavă, se stropesc cu ulei, şe toarnă peste ele sos de roşii şi se dau la cuptor 15 minute.
Ciupercile rămase se aşază printre roşii.
Pofta buna!
Pofta buna!