Rosii cu ciuperci
PrinteazaRosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 10-12 roşii mijlocii
- 150-200 g ciuperci
- 150 ml ulei de măsline
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- pătrunjel şi mărar verde tocate
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, scoateţi-le o parte de miez folosindu-vă de o linguriţă, daţi-le cu câte puţină sare, apoi aşezaţi-le cu scobitura în jos, pe un şervet foarte curat.
Fierbeţi ciupercile în apă puţină. Din gălbenuşurile de ou şi ulei pregătiţi o maioneză.
Combinaţi apoi ciupercile răcite şi tăiate mărunt cu maioneza, adăugaţi verdeţurile tocate fin, puneţi sare şi piper după gust.
Umpleţi cu compoziţia aceasta ciupercile, puneţi pe platou frunze de salată verde şi pe acestea roşiile umplute. Decoraţi-le frumos cu frunze de pătrunjel.
Rosii cu ciuperci
Pofta buna!