Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

Printeaza

O reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa.

Ingrediente:Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

  • 900 g rosii mari
  • 55 g paine integrala
  • 3 linguri parmezan proaspat ras
  • 1 lingurita ulei de masline

Pentru glazura:

  • 5 linguri otet balsamic
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri apa

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200ºC (pozitia 6). Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua pe orizontala. Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat rosiile sa incapa intr-un singur strat.

Se pune painea intr-un robot de bucatarie si se mixeaza foarte fin. Se amesteca firimiturile, parmezanul si uleiul intr-un castronel. Se presara acest amestec peste rosii. Se coc 35 de minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.

Intre timp se combina otetul, zaharul brun si apa intr-o tigaie mica. Se fierb la foc iute aproximativ 3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop. Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.