Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
PrinteazaO reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa.
- 900 g rosii mari
- 55 g paine integrala
- 3 linguri parmezan proaspat ras
- 1 lingurita ulei de masline
Pentru glazura:
- 5 linguri otet balsamic
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri apa
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200ºC (pozitia 6). Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua pe orizontala. Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat rosiile sa incapa intr-un singur strat.
Se pune painea intr-un robot de bucatarie si se mixeaza foarte fin. Se amesteca firimiturile, parmezanul si uleiul intr-un castronel. Se presara acest amestec peste rosii. Se coc 35 de minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.
Intre timp se combina otetul, zaharul brun si apa intr-o tigaie mica. Se fierb la foc iute aproximativ 3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop. Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
Pofta buna!