Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata

Printeaza

Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata din: rosii, harissa, ulei de masline, ceapa, iaurt, tahini, usturoi, cuscus, menta, patrunjel, fulgi de migdale, naut.

Ingrediente:Rosii_coapte_cu_iaurt_si_ceapa_caramelizata

  • 12 rosii pruna mari, taiate in jumatati
  • 1 lingura harissa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cepe, feliate foarte subtire
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura de tahini
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 200 g cuscus
  • 1/2 punguta de menta, tocata fin
  • 1/2 legatura mica de patrunjel, tocat fin
  • 50 g fulgi de migdale prajiti
  • 400 g naut, scurs si clatit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Tavaleste rosiile prin harissa si 2 linguri de ulei. Asezoneaza-le si asaza-le intr-o tava, cu partea taiata in sus. Da-le la cuptor 40-45 de minute.

Incinge restul de ulei intr-o tigaie mare. Pune in ea ceapa si caleste-o vreo doua minute.

Da focul mai mic, asezoneaza ceapa si mai gateste-o 15 minute sau pana cand devine aurie si caramelizata. Intr-un bol, combina iaurtul cu tahini, usturoiul, sare si piper. Pune-l deoparte.

Pune cuscusul intr-un bol. Toarna peste el 400 ml de apa clocotita. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l 10 minute. Cu o furculita incorporeaza ierburile, migdalele, nautul si 1/2 din ceapa caramelizata.

Deasupra cuscusului pune rosiile si restul de ceapa. Serveste cu o lingura de sos de iaurt.

Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata

Rosii_coapte_cu_iaurt_si_ceapa_caramelizata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.