Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata
PrinteazaRosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata din: rosii, harissa, ulei de masline, ceapa, iaurt, tahini, usturoi, cuscus, menta, patrunjel, fulgi de migdale, naut.
- 12 rosii pruna mari, taiate in jumatati
- 1 lingura harissa
- 3 linguri ulei de masline
- 3 cepe, feliate foarte subtire
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingura de tahini
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 200 g cuscus
- 1/2 punguta de menta, tocata fin
- 1/2 legatura mica de patrunjel, tocat fin
- 50 g fulgi de migdale prajiti
- 400 g naut, scurs si clatit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Tavaleste rosiile prin harissa si 2 linguri de ulei. Asezoneaza-le si asaza-le intr-o tava, cu partea taiata in sus. Da-le la cuptor 40-45 de minute.
Incinge restul de ulei intr-o tigaie mare. Pune in ea ceapa si caleste-o vreo doua minute.
Da focul mai mic, asezoneaza ceapa si mai gateste-o 15 minute sau pana cand devine aurie si caramelizata. Intr-un bol, combina iaurtul cu tahini, usturoiul, sare si piper. Pune-l deoparte.
Pune cuscusul intr-un bol. Toarna peste el 400 ml de apa clocotita. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l 10 minute. Cu o furculita incorporeaza ierburile, migdalele, nautul si 1/2 din ceapa caramelizata.
Deasupra cuscusului pune rosiile si restul de ceapa. Serveste cu o lingura de sos de iaurt.
Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata
Pofta buna!
O sa incerc si eu reteta asta!