Rosii coapte cu ricotta
PrinteazaRosii coapte cu ricotta din: rosii, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, busuioc, ricotta, coaja de lamaie, busuioc, oregano, fulgi de chili, paine.
Ingrediente pentru roșiile coapte:
- 3-4 roșii, tăiate în lungime in jumătati
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1 lingură de oțet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță sare de mare
- 2 linguri busuioc tocat
Ingrediente pentru topping ricotta:
- 1 cană ricotta
- 1 linguriță coaja lămâie
- 2 linguri busuioc, tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita fulgi de chili
- ½ lingurita sare de mare
- paine, pentru servire
Mod de preparare:
Rosii coapte cu ricotta: Preîncălziți cuptorul la 150C. Intr-o tava asezati o foaie de copt.
Într-un bol mare, combinați uleiul de măsline, usturoiul, oțetul balsamic si sare, frecati apoi roșiile. Puneți roșiile pe foaia de copt si dati la cuptor 1,5 ore.
Între timp, pregătiți toppingul, combinând ricotta, oregano, coaja de lamaie, fulgi de chili și sare de mare. Scoateți roșiile din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Serviti rosiile cu topping de ricotta si paine.
Pofta buna!