Rosii coapte umplute
PrinteazaRosii coapte umplute
Ingrediente:
- 8 rosii de marime medie
- 1 cana cu orez
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 lamaie
- 2 foi de dafin
- patrunjel
- maghiran verde
- busuioc
- imbrisor
- sare
- ulei de masline
Preparare:
Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa.
Asaza-le cu gura in jos sa se scurga. Separat, pune la fiert orezul in apa cu sare. Taie dovlecelul si ardeiul cubulete si caleste-le impreuna cu ceapa.
Intr-un castron, pune o mana de patrunjel tocat fin. Adauga putin busuioc, maghiran si cimbrisor. Toarna peste verdeturi 3 linguri cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Lasa la marinat 15 minute. Amesteca apoi orezul fiert cu legumele si verdeturile marinate. Umple rosiile scurse, acopera-le cu capacele si asaza-le intr-un vas uns cu putin ulei.
Lasa la cuptor cateva minute pana seinmoaie rosiile.
Rosii coapte umplute
Pofta buna!
Bune rosiile umplute. Chiar am gasit recent, la o doamna mai in varsta, rosii romanesti; au acea savoare deosebita.