Rosii coapte umplute

Printeaza

Rosii coapte umplute

Rosii coapte umplute

Ingrediente:

  • 8 rosii de marime medie
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • maghiran verde
  • busuioc
  • imbrisor
  • sare
  • ulei de masline

Preparare:

 

Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa.

Asaza-le cu gura in jos sa se scurga. Separat, pune la fiert orezul in apa cu sare. Taie dovlecelul si ardeiul cubulete si caleste-le impreuna cu ceapa.

Intr-un castron, pune o mana de patrunjel tocat fin. Adauga putin busuioc, maghiran si cimbrisor. Toarna peste verdeturi 3 linguri cu ulei de masline si zeama de lamaie.

Lasa la marinat 15 minute. Amesteca apoi orezul fiert cu legumele si verdeturile marinate. Umple rosiile scurse, acopera-le cu capacele si asaza-le intr-un vas uns cu putin ulei.

Lasa la cuptor cateva minute pana seinmoaie rosiile.

Rosii coapte umplute

Rosii coapte umplute.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune rosiile umplute. Chiar am gasit recent, la o doamna mai in varsta, rosii romanesti; au acea savoare deosebita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.