Roşii conservate
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii conservate din: rosii, seminte de mustar, ienibahar, vita de vie, frunza de visin, sare grunjoasa si apa.
- 2 kg rosii bine coapte, dar tari, de marime potrivita
- seminte de mustar
- seminte de ienibahar
- frunze de vita de vita
- frunze de visin
- sare grunjoasa neiodata
- apa
Mod de preparare:
Speli roşiile sub jet de apă rece, apoi le aşezi pe prosoape absorbante ca să se scurgă bine. Le înţepi în mai multe locuri cu o scobitoare groasă, pentru ca saramura să pătrundă în interior, iar roşiile să-şi păstreze forma.
Aşezi pe fundul borcanelor sterilizate frunze de viţă, seminţe de muştar şi de ienibahar, apoi aşezi roşiile, fără a le îndesa prea tare. Adaugi printre ele frunze de vişin.
Fierbi, într-o oală încăpătoare, apă cu âare, în proporţie de o lingură de sare la un litru de apă şi torni lichidul clocotit peste roşiile din borcane, având grijă să nu se spargă.
Inchizi borcanele cu capace infiletate si le sterilizezi circa 35 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa din vasul sterilizat. Le lasi sa se raceasca in vasul de sterilizat, apoi le scoti si le depozitezi in camara.
Roşii conservate
Pofta buna!