Roşii conservate

Printeaza

O reteta delicioasa de rosii conservate din: rosii, seminte de mustar, ienibahar, vita de vie, frunza de visin, sare grunjoasa si apa.

Ingrediente:Roşii conservate

  • 2 kg rosii bine coapte, dar tari, de marime potrivita
  • seminte de mustar
  • seminte de ienibahar
  • frunze de vita de vita
  • frunze de visin
  • sare grunjoasa neiodata
  • apa

 

Mod de preparare:

Speli roşiile sub jet de apă rece, apoi le aşezi pe pro­soape absorbante ca să se scurgă bine. Le înţepi în mai multe locuri cu o scobitoare groasă, pentru ca saramura să pătrundă în interior, iar ro­şiile să-şi păstreze forma.

Aşezi pe fundul borca­nelor sterilizate frunze de viţă, seminţe de muştar şi de ieni­bahar, apoi aşezi roşiile, fără a le îndesa prea tare. Adaugi printre ele frunze de vişin.

Fierbi, într-o oală încă­pătoare, apă cu âare, în pro­porţie de o lingură de sare la un litru de apă şi torni lichidul clo­cotit peste roşiile din borcane, având grijă să nu se spargă.

Inchizi borcanele cu capace infiletate si le sterilizezi circa 35 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa din vasul sterilizat. Le lasi sa se raceasca in vasul de sterilizat, apoi le scoti si le depozitezi in camara.

Roşii conservate

Roşii conservate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.