Rosii cu ardei pentru ciorbe

Printeaza

Rosii cu ardei pentru ciorbe din: rosii, ardei grasi, frunze de patrunjel, frunze de telina, sare grunjoasa, zahar, aspirina, ulei.

Ingrediente:Rosii cu ardei pentru ciorbe

  • 5 kg rosii
  • 2 kg ardei grasi
  • 3 legaturi frunze de patrunjel
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 400 g sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 10 pastile de aspirina
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi verdeaţa. Tai roşiile în patru, iar ardeii îi speli, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi tai în fâşii subţiri. Speli verdeaţa şi o tai mărunt sau dai frunzele prin robotul de bucătărie sau prin maşina de tocat carne.

Pui legumele într-un vas mai mare, adaugi verdeaţa, sarea şi zahărul şi amesteci bine. Laşi legumele să stea astfel timp de 1 oră, după care pui aspirină zdrobită, amesteci bine, iar după 10 minute amesteci din nou.

Pui compoziţia în borcane sau sticluţe de 350 ml, le laşi astfel 10 minute, ca să se aşeze, după care torni deasupra câte puţin ulei. înfiletezi capacele, etichetezi borcanele şi le aşezi în cămară, la rece.

Iarna, le foloseşti pentru ciorbe sau pentru a prepara diverse sosuri. Aceste conserve rezistă şi 2 ani, în condiţii de păstrare corespunzătoare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.