Rosii cu branza la cuptor
PrinteazaRosii cu branza la cuptor din: rosii, branza, sare, piper, oregano, ulei de masline si busuioc.
- 8 roşii
- 200 g brânză telemea sau feta
- sare
- piper
- 1 lingură oregano uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire oregano
- 2 fire busuioc
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C.
Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii groase. Se lasă brânza la scurs şi se taie cuburi mari; se repartizează într-o formă de sufleu unsă.
Deasupra se aşază felii de roşii şi se condimentează puternic cu sare, piper şi oregano; se stropesc cu ulei de măsline. Se coace totul la cuptor cca 20 minute.
Se spală verdeaţa proaspătă, se şterge, se rup frunzuliţele şi se presară peste roşii.
Pofta buna!