Rosii cu carne
PrinteazaRosii cu carne din: carne de vită, ceapa, ulei, roşii, sare, faina, patrunjel.
- 1 kg carne de vită
- 3 cepe
- 150 ml ulei
- 1/2 kg roşii
- sare
- 1 linguriţă făină
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le, înăbuşiţi-le în ulei şi puneţi făina care se rumeneşte foarte puţin.
Stingeţi cu apă, apoi lăsaţi vasul pe foc domol. Când carnea este aproape fiartă, adăugaţi roşiile fără pieliţe şi seminţe, tăiate în bucăţi mari. Lăsaţi să mai fiarbă încă 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă.
Inainte de a aduce preparatul la masă decoraţi-l cu pătrunjel verde, tocat fin.
Pofta buna!