Rosii cu caviar de vinete
PrinteazaRosii cu caviar de vinete din: carne tocata de vita, ceapa, orez, ou, unt, menta, patrunjel, lamaie, usturoi, sare, piper, bere, foi de vita, supa de legume.
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 4 linguri de orez cu bobul lung
- 1 ou
- 100 g unt
- 1/2 de legătură de mentă tocată mărunt
- 1/2 de legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 4 linguri de zeamă de lămâie
- 3 căţei de ustdroi
- sare
- piper
- 4 linguri de bere
- 20-40 de foi de viţă
- 400 ml supă de legume
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu ceapa, orezul, oul, 20 g de unt, verdeaţa şi cu zeama de lămâie. Se adaugă şi usturoiul curăţat şi zdrobit, se sărează şi se piperează. In cazul în care compoziţia este prea densă, se amestecă cu puţină bere.
Foile de viţă se fierb un minut în apă cu sare, apoi se trec rapid sub jet de apă rece şi se scurg. Pe fiecare foaie de viţă se aşează câte o lingură de carne tocată şi se împătureşte.
Intr-o cratiţă se topeşte restul untului, iar fundul acesteia se acoperă cu foile de viţă neîmpăturite. Se pun pe deasupra sărmăluţele şi se toarnă supa.
Se clocoteşte totul încet timp de circa 2 ore.
Rosii cu caviar de vinete
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta