Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna

Printeaza

Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna din: rosii, ulei, cimbru, usturoi.

Ingrediente:Rosii_cu_cimbru_si_usturoi_pentru_iarna

  • 2 kg roşii bine coapte
  • ulei
  • 3-4 fire de cimbru
  • 8-9 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se aleg roşii bine coapte, din cele mai mici, dar cărnoase. Se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de partea albă de la codiţe. Se aşază într-o tavă de copt, tapetată cu folie din aluminiu, cu partea bombată în sus şi se coace în cuptorul dinainte încins, la foc mic, aproximativ 3 ore.

Roşiile coapte se pun în borcane curate şi uscate. Printre straturile de roşii se intercalează usturoiul tocat mărunt şi cimbrul. Se toarnă ulei şi se presează cu dosul unei linguri de lemn cât să se ridice uleiul deasupra. Se acoperă borcanele etanş şi se sterilizează 15-20 de minute.

Se împăturesc în şervete groase şi se lasă să se răcească până a doua zi. Se pun apoi borcanele la păstrat numai în locuri răcoroase şi uscate.

Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna

Rosii_cu_cimbru_si_usturoi_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.