Rosii cu fasole verde si branza de capra
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii cu fasole verde si branza de capra din: rosii, fasole verde pastai, branza de capra, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare si piper.
- 8 roşii
- 500 g fasole verde păstăi
- 200 g brânză de capră
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 8 linguriţe cu unt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine fasolea verde, taie-i capetele, rupe-o în bucăţi de 3 cm. Taie ceapa cât mai mărunt şi căleş- te-o în ulei. Adaugă sare şi fasolea verde. Las-o să se înăbuşe bine. Din când în când, stropeşte-o cu puţină apă călduţă.
Când fasolea este suficient de fiartă şi scăzută, potriveşte gustul de sare şi piper. Separat, spală roşiile şi taie-le deasupra un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.
Umple roşiile cu fasole şi cubuleţe de brânză de capră. înainte de a fixa căpăcelul de roşie, pune în fiecare câte o linguriţă cu unt frecat cu usturoi zdrobit.
Aşază roşiile într-o tavă unsă cu ulei şi lasă-le la cuptor cel mult 30 de minute.
Rosii cu fasole verde si branza de capra
Pofta buna!