Rosii cu pasta de oua
PrinteazaRosii cu pasta de oua din: rosii, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper.
- 6 roşii
- 8 ouă
- 20 ml ulei
- zeama de la o lămâie
- o linguriţă cu muştar
- sare
- piper
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se aleg roşii proaspete şi tari, se spală, li se taie un căpăcel şi se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura în jos.
Se fierb 6 ouă tari, se cojesc, se toacă mărunt şi se amestecă cu muştarul, 2 linguri de maioneză, sare, piper şi pătrunjel.
Cu această compoziţie se umplu roşiile, iar în loc de căpăcel se pune p lingură de maioneză şi o frunză de pătrunjel. Maioneza se prepară din două gălbenuşuri.
Inainte de a fi servite, roşiile se ţin la rece, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!