Rosii cu spaghete si pui
PrinteazaRosii cu spaghete si pui din: spaghete, ulei de masline, rosii, piept de pui, dovlecei, usturoi, ulei de floarea soarelui, branza, smantana, galbenusuri, sare, piper, ceapa verde.
- 250 g spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 12 rosii mai mari (circa 1200 g)
- 200 g piept de pui
- 120 g dovlecei
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 150 g branza tare
- 2 linguri smantana
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
- 2 fire ceapa verde pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se scurg, se spala sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se amesteca cu uleiul de masline. La rosii se taie capace si putin din partea de jos. Se scoate, miezul, se presara cu sare si piper, dupa gust, si se asaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Carnea si dovleceii curăţaţi se taie cubuleţe, iar usturoiul se toacă mărunt. Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie, se adaugă carnea, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se rumenească. Se adaugă dovleceii, usturoiul şi se mai lasă cinci minute.
Se pun spaghetele, se amestecă bine şi se umplu roşiile scobite. Se rade brânza şi se amestecă cu smântână şi gălbenuşurile. Se introduc roşiile umplute în cuptorul preîncălzit şi se coc, la foc mic, 20 de minute.
Se scot, se toarnă crema de brânză peste umplutură şi e mai introduc la cuptor pentru alte 10 minute. Se servesc calde, presărate cu ceapă verde tocată mărunt.
Rosii cu spaghete si pui
Pofta buna!