Rosii cu sunca si ardei gras
Printeaza
O reteta delicioasa de rosii cu sunca, ardei gras, paine, oua, usturoi, unt si sare.
Ingrediente:
- 5 roşii
- 5 ardei graşi
- 100 g şuncă
- 2 felii de pâine
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Goleşti roşiile, tăindu-le un capac. Miezul fiert, şi strecurat îl pui din nou la fiert până scade. Adaugi sare. Inmoi pâinea în lapte sau în apă, coci ardeii, îi cureţi şi îi tai bucăţele mici. La fel tai şi şunca.
Amesteci totul cu zeama de la usturoiul pisat şi stropit cu o lingură de apă cu sare. Adaugi şi ouăle. Cu această compoziţie umpli roşiile. Le aşezi într-o formă cu margini joase, şi peste fiecare roşie umplută pui o bucăţică de unt cât o alună. Dai la cuptor o jumătate de oră, până se înmoaie roşiile.
Pofta buna!