Rosii cu telina la borcan

Printeaza

Rosii cu telina la borcan din: rosii, telina, ardei, sare, zahar.

Ingrediente:Rosii cu telina la borcan

  • 5 kg roşii bine coapte
  • 5 teline mari fără frunze
  • 3 kg ardei gras
  • 10 aspirine
  • 300 g sare
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, ardeii şi ţelina se curăţă. Toate se macină cu maşina de tocat carne. Se pun apoi într-un vas mare, se zdrobeşte aspirina, se pune sarea şi zahărul şi se amestecă bine.

Se lasă aşa câteva ore, la loc răcoros.

Se spală borcane de 800 g şi se usucă bine. Din compoziţia preparată, se ia cu polonicul şi se toarnă în borcane. Se înfîletează capacele şi se întorc cu gura în jos pentru 10 min., apoi se întorc şi se lasă aşa 30 de minute.

Se pun borcanele în cămară, la rece, rezistând şi 3 ani.

Compoziţia poate fi folosită la ciorbe sau orice fel de mâncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.