Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi

Printeaza

Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa, morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin.

Ingrediente:Rosii_la_cuptor_cu_vinete_si_cârnati_afumati

  • 1 kg rosii
  • 2 vinete mici
  • 2-3 cepe
  • 1 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta)
  • leustean
  • sare
  • piper praf
  • 2 foi dafin

 

Mod de preparare:

In apă fiartă scufunzi roşiile întregi, apoi le scoţi repede şi, astfel, îndepărtezi uşor coaja. Dai roşiile prin râzătoare şi le pui în tava în care faci mâncarea.

Separat, căleşti ceapa tăiată mărunt, cu vinetele tă¬iate cubuleţe, cu morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Când legumele sunt aproape călite, adaugi cârnaţii tăiaţi rondele mici şi îi mai laşi să dea 2-3 clocote. Pui un praf de sare, un praf de piper măcinat şi două foi de dafin. Torni o ceaşcă de apă, amesteci bine şi pui compoziţia peste roşii.

Amesteci iarăşi bine şi dai l.a cuptor.

Când scade potrivit, baţi două ouă şi le torni deasupra, apoi presari leuştean tăiat foarte mărunt şi mai laşi câteva minute la cuptor, cât să se rumenească oul.

Mâncarea este mult mai gustoasă rece, cu mămăliguţă (tot rece) şi ardei verde.

Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi

Rosii_la_cuptor_cu_vinete_si_cârnati_afumati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.