Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi
PrinteazaRoşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa, morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin.
- 1 kg rosii
- 2 vinete mici
- 2-3 cepe
- 1 morcovi
- 1 ardei gras verde
- 2 oua
- 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta)
- leustean
- sare
- piper praf
- 2 foi dafin
Mod de preparare:
In apă fiartă scufunzi roşiile întregi, apoi le scoţi repede şi, astfel, îndepărtezi uşor coaja. Dai roşiile prin râzătoare şi le pui în tava în care faci mâncarea.
Separat, căleşti ceapa tăiată mărunt, cu vinetele tă¬iate cubuleţe, cu morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe.
Când legumele sunt aproape călite, adaugi cârnaţii tăiaţi rondele mici şi îi mai laşi să dea 2-3 clocote. Pui un praf de sare, un praf de piper măcinat şi două foi de dafin. Torni o ceaşcă de apă, amesteci bine şi pui compoziţia peste roşii.
Amesteci iarăşi bine şi dai l.a cuptor.
Când scade potrivit, baţi două ouă şi le torni deasupra, apoi presari leuştean tăiat foarte mărunt şi mai laşi câteva minute la cuptor, cât să se rumenească oul.
Mâncarea este mult mai gustoasă rece, cu mămăliguţă (tot rece) şi ardei verde.
Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi
Pofta buna!