Rosii delicioase umplute cu orez

Printeaza

Rosii umplute cu orez

Pentru: 18 persoane

Ingrediente:Rosii delicioase umplute cu orez

  • 18—20 roşii
  • 800 g roşii pentru sos
  • 250 g orez
  • 1 ceapă
  • sare
  • zahăr
  • verdeaţă
  • 250 g ulei
  • puţină făină
  • 3 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie capacele, se trec prin apă clocotită şi se curăţă de pieliţă.

Cu o linguriţă se scobesc şi se pun cu gura în jos să se scurgă lichidul dim ele. Se face pilaful din orez, 60 g ulei, ceapă tocată, 2 pahare apă clo­cotită şi sare şi se fierbe la foc domol cu capac.

Cînd pilaful este gata se umplu cu el roşiile, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se ung şi roşiile şi se dă la cuptor bine încins, 2 minute.

Cînd s-au răcit, se scot şi se aşază pe un platou. Cu roşiile rămase se face un sos brun (roşiile se fierb cu un praf de făină, puţin zahăr, cimbru, 2 căţei de usturoi tocaţi şi cînd a scăzut sufi­cient se dau prin sită, se adaugă puţin ulei, verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.