Rosii delicioase umplute cu orez
PrinteazaRosii umplute cu orez
Pentru: 18 persoane
- 18—20 roşii
- 800 g roşii pentru sos
- 250 g orez
- 1 ceapă
- sare
- zahăr
- verdeaţă
- 250 g ulei
- puţină făină
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie capacele, se trec prin apă clocotită şi se curăţă de pieliţă.
Cu o linguriţă se scobesc şi se pun cu gura în jos să se scurgă lichidul dim ele. Se face pilaful din orez, 60 g ulei, ceapă tocată, 2 pahare apă clocotită şi sare şi se fierbe la foc domol cu capac.
Cînd pilaful este gata se umplu cu el roşiile, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se ung şi roşiile şi se dă la cuptor bine încins, 2 minute.
Cînd s-au răcit, se scot şi se aşază pe un platou. Cu roşiile rămase se face un sos brun (roşiile se fierb cu un praf de făină, puţin zahăr, cimbru, 2 căţei de usturoi tocaţi şi cînd a scăzut suficient se dau prin sită, se adaugă puţin ulei, verdeaţa tocată.
Pofta buna!