Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Printeaza

Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi roşiile într-un singur strat şi le presari cu oregano uscat şi mărunţit şi cu puţină sare grunjoasă.

Introduci tava în cuptor, la foc mic, cu uşa cuptorului întredeschisă. Dacă temperatura în cuptor creşte, poţi stinge focul ocazional, lăsându-le să se usuce încet. După ce roşiile s-au deshidratat suficient (trebuie să rămână doar puţin moi), le scoţi şi le pui în borcane sterile, împreună cu câţiva căţei de usturoi şi câte un fir de cimbru.

Umpli borcanul cu ulei de măs-line. Acoperi-borcanele cu farfuriuţe şi le laşi aşa până a doua zi. Dacă este nevoie, completezi cu ulei de măsline, apoi fixezi capacele.

Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Rosii deshidratate, conservate in uleid e masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.