Rosii si dovlecei cu orez
PrinteazaRosii si dovlecei cu orez din: dovlecei, rosii, kaizer, masline, orez, usturoi, cimbru, busuioc, ulei, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 3-4 roşii
- 150 g kaizer
- 150 g măsline negre
- 1 cană orez
- 4-5 căţei usturoi
- cimbru
- frunze busuioc
- ulei
- sare
- piper
- unt
- supă legume
Mod de preparare Rosii si dovlecei cu orez:
Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Speli bine dovleceii şi roşiile, le tai felii subţiri, ca şi kaizerul.
Aşezi orezul fiert amestecat cu untul într-o tavă, apoi adaugi, pe verticală, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie şi cu una de kaizer, până le epuizezi.
Adaugi măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, presari cimbru, frunze de busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei şi dai la cuptor 25 de minute.
Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume. Laşi la cuptor până când legumele sunt rumenite frumos.
Pofta buna!