Rosii si dovlecei cu orez

Printeaza

Rosii si dovlecei cu orez din: dovlecei, rosii, kaizer, masline, orez, usturoi, cimbru, busuioc, ulei, sare, piper, unt.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 3-4 roşii
  • 150 g kaizer
  • 150 g măsline negre
  • 1 cană orez
  • 4-5 căţei usturoi
  • cimbru
  • frunze busuioc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • unt
  • supă legume

 

Mod de preparare Rosii si dovlecei cu orez:

Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Speli bine dovleceii şi roşiile, le tai felii subţiri, ca şi kaizerul.

Aşezi orezul fiert amestecat cu untul într-o tavă, apoi adaugi, pe verticală, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie şi cu una de kaizer, până le epuizezi.

Adaugi măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, presari cimbru, frunze de busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei şi dai la cuptor 25 de minute.

Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume. Laşi la cuptor până când legumele sunt rumenite frumos.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.