Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc
PrinteazaO reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei.
- 5 roşii mari
- 500 g mozzarella
- 200 ml smântână
- 150 ml supă de legume
- 1 legătură de busuioc
- sare
- piper
- 2 căţel de usturoi zdrobit
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Roşiile se spală şi se taie felii. Busuiocul se spală, se rup frunzele şi se taie fâşii. Mozzarella se scurge şi se taie felii, în număr egal cu cele de roşii. Se pun feliile de roşii şi mozzarella în forme de sufleu, unse cu usturoi, cu fâşii de busuioc printre ele.
Se amestecă smântână cu supa de legume, se condimentează cu sare şi piper şi se pune amestecul în formele de sufleu. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit la 160’C, aproximativ 20-30 minute, până când se topeşte mozzarella.
Se scoate din cuptor, se presară restul de busuioc şi se serveşte cu pâine albă, proaspătă.
Poftă bună!