Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

Printeaza

O reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei.

Ingrediente:Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

  • 5 roşii mari
  • 500 g mozzarella
  • 200 ml smântână
  • 150 ml supă de legume
  • 1 legătură de busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură de ulei

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală şi se taie felii. Bu­suiocul se spală, se rup frunzele şi se taie fâşii. Mozzarella se scurge şi se taie felii, în număr egal cu cele de roşii. Se pun feliile de roşii şi mozzarella în forme de sufleu, unse cu ustu­roi, cu fâşii de busuioc printre ele.

Se ames­tecă smântână cu supa de legume, se condi­mentează cu sare şi piper şi se pune amestecul în formele de sufleu. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit la 160’C, aproximativ 20-30 minute, până când se topeşte mozzarella.

Se scoate din cuptor, se presară restul de busuioc şi se serveşte cu pâine albă, proaspătă.

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.