Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza
PrinteazaRosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza
- 800 g cartofi mici
- 250 g came tocată macră (vită sau porc)
- 1 chiflă crocantă
- 3 ouă
- sare
- piper
- praf de paprika
- 800 g roşii mici
- grăsime pentru uns tava
- 400g smântână
- 200g caşcaval de oaie ras
Preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă. Separat, într-un castron, se pun următoarele ingrediente: carnea tocată, un ou, chifla înmuiată în lapte, sare, piper, după gust. Se amestecă şi se formează perişoare mici. Se pun pe o tavă şi se lasă la rece.
Intre timp se spală roşiile şi se curăţă de pieliţe. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Se scurg apoi şi se unge o tavă cu unt. Se aşază perişoarele, cartofii şi roşioarele intercalat.
Separat, într-un castron, se face sosul compus din următoarele ingrediente: 2 ouă, 400 g smântână, sare, piper şi paprika după gust. Se toarnă sosul în tavă şi se bagă la cuptor circa 40 minute la 200°C.
Cu 10 minute inainte de a opri cuptorul se presară caşcavalul de oaie. Se ornează cu fire de ceapă tocate mărunt şi se servesc calde.
Pofta buna!
Foarte buna aceasta reteta cu rosii gratinate. Le-am preparat-o prietenilor si au fost incantati.