Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

Printeaza

Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

Ingrediente:Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

  • 800 g cartofi mici
  • 250 g came tocată macră (vită sau porc)
  • 1 chiflă crocantă
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • praf de paprika
  • 800 g roşii mici
  • grăsime pentru uns tava
  • 400g smântână
  • 200g caşcaval de oaie ras

Preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă. Separat, într-un castron, se pun următoarele ingrediente: carnea tocată, un ou, chifla înmuiată în lapte, sare, piper, după gust. Se amestecă şi se formează perişoare mici. Se pun pe o tavă şi se lasă la rece.

Intre timp se spală roşiile şi se curăţă de pieliţe. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Se scurg apoi şi se unge o tavă cu unt. Se aşază perişoarele, cartofii şi roşioarele intercalat.

Separat, într-un castron, se face sosul compus din următoarele ingrediente: 2 ouă, 400 g smântână, sare, piper şi paprika după gust. Se toarnă sosul în tavă şi se bagă la cuptor circa 40 minute la 200°C.

Cu 10 minute inainte de a opri cuptorul se presară caşcavalul de oaie. Se ornează cu fire de ceapă tocate mărunt şi se servesc calde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna aceasta reteta cu rosii gratinate. Le-am preparat-o prietenilor si au fost incantati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.