Rosii a la grec
PrinteazaRosii a la grec
Ingrediente:
- 8 roşii
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml)
- 2 căţei de usturoi
- 200 g brânză feta
- 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat)
- 1 lingură rozmarin tocat
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Rosii a la grec: Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu o linguriţă, îndepărtaţi pulpa roşiilor şi amestecaţi-o apoi cu pasta de roşii. Scurgeţi fasolea bine. Curăţaţi usturoiul, spălaţi-l şi pisaţi-l.
Tocaţi brânza feta mărunt. Amestecaţi usturoiul, brânza feta, amestecul cu pulpă de roşii, fasolea, pătrunjelul şi rozmarinul, apoi condimentaţi cu sare şi piper.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Umpleţi amestecul cu brânză în roşii. Aşezaţi-le apoi într-o formă de sufleu, stropiţi-le cu ulei de măsline şi coaceţi-le la cuptor circa 15 minute.
După aceea, dacă doriţi, ornaţi-le cu pătrunjel şi serviţi-le fierbinţi.
Pofta buna!