Rosii a la grec

Printeaza

Rosii a la grec

Ingrediente:

  • 8 roşii
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml)
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g brânză feta
  • 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat)
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Rosii a la grec: Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu o linguriţă, îndepărtaţi pulpa roşiilor şi amestecaţi-o apoi cu pasta de roşii. Scurgeţi fasolea bine. Curăţaţi usturoiul, spălaţi-l şi pisaţi-l.

Tocaţi brânza feta mărunt. Amestecaţi usturoiul, brânza feta, amestecul cu pulpă de roşii, fasolea, pătrunjelul şi rozmarinul, apoi condimentaţi cu sare şi piper.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Umpleţi amestecul cu brânză în roşii. Aşezaţi-le apoi într-o formă de sufleu, stropiţi-le cu ulei de măsline şi coaceţi-le la cuptor circa 15 minute.

După aceea, dacă doriţi, ornaţi-le cu pătrunjel şi serviţi-le fierbinţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.