Roşii gustoase umplute cu orez
PrinteazaRoşii umplute cu orez
- roşii
- orez
- sare
- ulei
- sos de roşii
Mod de preparare:
Se prepară la fel ca ardeii unpluţi cu orez, orezul se fierbe însă aproape complet.
Se aleg roşii mari, rotunde, pe cît posibil de aceeaşi mărime. Se spală, se şterg şi se taie un căpăcel în partea dinspre codiţă. Tăietura se face numai pe trei sferturi din circumferinţă, în aşa fel încît căpăcelul să nu se desprindă complet de roşie.
Se scobesc roşiile de miez şi se lasă să se scurgă de zeamă; apoi se umplu cu orez potrivit de sare, se aşază căpăcelele deasupra, se ung cu ulei şi se aranjează cu căpăcelul în sus într-o tavă unsă cu ulei.
Se pun la cuptor, pînă se rumenesc.
Poftă bună!