Rosii intregi in suc din: rosii, suc de lamaie, apa
Ingrediente:
7 kg roşii
150 ml suc de lămâie
sare de lămâie, opţional
2l apă
Mod de preparare:
Speli bine roşiile şi te asiguri că nu sunt lovite.
Le opăreşti, pe rând, aproximativ 30 de secunde, le scoţi cu ajutorul unei site şi le pui în apă rece.
Ulterior, le descojeşti şi le aşezi în borcane de sticlă.
La fiecare borcan, pui câta o lingură de suc de lămâie (opţional linguriţă de sare de lămâie).
Separat, fierbi apă. Când clocoteşte, dai de pe foc şi o torni deasupra roşiilor, lăsând loc liber până la capac de minimum 1 cm.
Aşezi borcanele într-o oală încăpătoare, preferabil pe un grătar, le acoperi cu apă, până la nivelul capacelor, şi le laşi să fiarbă la foc mic, 40 de minute.
O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3 foi de dafin 3 linguri de sare Mod de preparare: Alege roşii mai micuţe şi […]
Rosii conservate pentru iarna din: rosii, apa, sare. Ingredinte: rosii apa sare Mod de preparare Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si mai ales proaspat culese. poate iti place si: Sos de rosii pentru iarna Ele se sterg usor, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.