Roşii la grătar cu ulei si cimbru

Printeaza

O reteta simpla de rosii la gratar cu ulei si cimbru din: rosii, cimbru, ulei de masline extravirgin, usturoi si sare grunjoasa.

Ingrediente:Roşii la grătar cu ulei si cimbru

  • 8 roşii
  • 2 crenguţe cimbru
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 căţei de usturoi
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie împreună cu usturoiul în treg, fără a ajunge la o temperatură prea ridicat; totuşi. Lasă-1 să se răcească, apoi adaugă cimbrul.

Spală roşiile şi taie-le jumătăţi pe orizontală, presară-lt apoi cu puţină sare grunjoasă ca să tragă apa din ele.

Frige roşiile pe grătarul aşezat la o distanţă de 5 cm faţ; de jar, punându-le mai întâi cu tăietura în jos. Intoarce-lţ după 6 minute.

Şterge puţin grătarul şi frige-le 3-4 minute pe cea de-i doua parte. Pune roşiile pe o tavă şi stropeşte-le cu uleiul aromat cu usturoi şi cimbru. Lasă-le 5 minute pentru a se întrepă trunde aromele, apoi serveşte-le.

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • rosii la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.