Roşii la grătar cu ulei si cimbru
PrinteazaO reteta simpla de rosii la gratar cu ulei si cimbru din: rosii, cimbru, ulei de masline extravirgin, usturoi si sare grunjoasa.
- 8 roşii
- 2 crenguţe cimbru
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 căţei de usturoi
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie împreună cu usturoiul în treg, fără a ajunge la o temperatură prea ridicat; totuşi. Lasă-1 să se răcească, apoi adaugă cimbrul.
Spală roşiile şi taie-le jumătăţi pe orizontală, presară-lt apoi cu puţină sare grunjoasă ca să tragă apa din ele.
Frige roşiile pe grătarul aşezat la o distanţă de 5 cm faţ; de jar, punându-le mai întâi cu tăietura în jos. Intoarce-lţ după 6 minute.
Şterge puţin grătarul şi frige-le 3-4 minute pe cea de-i doua parte. Pune roşiile pe o tavă şi stropeşte-le cu uleiul aromat cu usturoi şi cimbru. Lasă-le 5 minute pentru a se întrepă trunde aromele, apoi serveşte-le.
Roşii la grătar cu ulei si cimbru
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rosii la gratar