Rosii marocane
PrinteazaRosii marocane din: ulei de masline, sparnghel, usturoi, rosie, oua, paprika, sare, piper.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 100 g tije de sparanghel, tăiate în jumătate
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi feliat
- 1 roşie mare, tăiată în felii subţiri
- 2 ouă medii
- 1 praf de paprika afumată sau chimion
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte tijele de sparanghel câteva minute. Adaugă usturoiul şi, după un minut, adaugă feliile de roşie. Prăjeşte-le 2 minute.
Fă două adâncituri în sos. Sparge ouăle şi pune-le în cele două locuri.
Acoperă tigaia cu un capac şi lasă pe foc până când ouăle au devenit ferme, sau după preferinţă. Presară condimentele.
Serveşte preparatul cu pâine.
Pofta buna!