Margarita cu mentă și lămâie din: tequila, suc de lamaie, sirop de agave, frunze de menta, sare de mare, gheata. Menta poate îmbunătăți și sănătatea orală, deoarece uleiurile sale esențiale pot reduce inflamația gingiilor și ameliora respirația urât mirositoare. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, datorită proprietăților sale relaxante. Este bogată […]
Rosii cu migdale, bacon si cuscus
PrinteazaRosii cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale, bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg rosii
- 190 g cuscus
- 2 linguri cu fulgi de migdale
- 100 g bacon
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoate pulpa şi pune-o într-un castron. Toacă mărunt pulpa de roşii şi dă-o printr-o sită pentru a separa sucul.
Adaugă în lichidul obţinut zeama de lămâie şi apă cât să completezi până la 240 ml.
Toarnă amestecul peste cuşcuş şi lasă-l deoparte zece minute. Adaugă apoi fulgii de migdale, amestecă şi umple roşiile.
Pune-le într-o tavă termorezistentă, aşază deasupra fiecărei roşii câte o felie de bacon, stropeşte-le cu puţin ulei şi dă la cuptor 15-20 de minute.
Serveşte roşiile umplute cu un sor de iaurt, menta tocata marunt si putin usturoi zdrobit.
Rosii cu migdale, bacon si cuscus
Pofta buna!
Orez cu legume si pasta de ardei iute
Orez cu legume si pasta de ardei iute din: ulei de susan, ceapa, usturoi, ardei gras, sare de mare, chimion, pasta de ardei iute, suc de lamaie, porumb, rosii, orez, patrunjel, lamaie. 4 portii Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 5 linguri ceapa tocata 1 lingura usturoi tocat 1 ardei gras, tocat Sare de mare […]