Rosii cu migdale, bacon si cuscus
PrinteazaRosii cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale, bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei.
- 1 kg rosii
- 190 g cuscus
- 2 linguri cu fulgi de migdale
- 100 g bacon
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoate pulpa şi pune-o într-un castron. Toacă mărunt pulpa de roşii şi dă-o printr-o sită pentru a separa sucul.
Adaugă în lichidul obţinut zeama de lămâie şi apă cât să completezi până la 240 ml.
Toarnă amestecul peste cuşcuş şi lasă-l deoparte zece minute. Adaugă apoi fulgii de migdale, amestecă şi umple roşiile.
Pune-le într-o tavă termorezistentă, aşază deasupra fiecărei roşii câte o felie de bacon, stropeşte-le cu puţin ulei şi dă la cuptor 15-20 de minute.
Serveşte roşiile umplute cu un sor de iaurt, menta tocata marunt si putin usturoi zdrobit.
Rosii cu migdale, bacon si cuscus
Pofta buna!