Roşii cu mozzarella
PrinteazaRoşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate.
- 500 g mozzarella
- 8 rosii
- o lingura cu otet balsamic
- un avocado
- 100 ml ulei de masline
- 3 linguri cu busuioc tocat
- 200 g miez de nuca
- doi dovlecei
- o lingura cu patrunjel tocat
- lamaie
- sare
- piper
- migdale caramelizate
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun la scurs pe un grătar.
Dovleceii se spală, se taie felii, se condimentează şi se pun într-o strecurătoare.
Avocado se curăţă de coajă şi sâmbure şi se pune într-un bol. Se adaugă miezul de nucă, pătrunjelul şi busuiocul.
Se toarnă cinci linguri cu ulei de măsline, oţetul balsamic şi sucul de la o jumătate de lămâie.
Se condimentează şi se pasează totul cu un blender până devine ca un sos.
Dovleceii se amestecă bine cu puţin ulei şi se prăjesc într-o tigaie de teflon până devin aurii.
Pe un platou se aşază alternativ, sub formă de turn, felii de roşii şi mozzarella.
Se pun alături feliile de dovlecei şi se toarnă sosul de avocado şi verdeaţă.
Se servesc imediat, presarate cu migdale caramelizate tocate marunt.
Roşii cu mozzarella
Pofta buna!
Cea mai simpla si buna reteta, rosii cu mozzarella