Rosii murate cu ceapa
PrinteazaRosii murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare, zahar, boabe de piper.
- 1,5 kg rosii sau gogonele
- 350 g ceapa
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de tarhon
- 500 ml vin alb
- 500 ml otet
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura boabe de piper negru
Mod de preparare:
Sa spală roşiile. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se taie. Se aşază în borcane curate straturi de roşii şi de rondele de ceapă. Se spală tarhonul şi s; scutură; se toacă şi se adaugă în borcane, împreună cu usturoiul.
Oţetul şi vinul se toarnă într-o oală cu 500 ml apă. Se adaugă sarea, zahărul şi boabele de piper.
Zeama se lasă să fiarbă cca 15 min. Se toarnă fier¬binte peste roşii. Se închid bine borcanele. Inainte deservire, se lasă să se marineze cel puţin 3 zile.
Rosii murate cu ceapa
Pofta buna!