Rosii murate cu usturoi si cimbru

Printeaza

Rosii murate cu usturoi si cimbru din: roşii mici, usturoi, ulei de masline, zahar pudra, cimbru proaspat, sare, piper.

Ingrediente:Rosii_murate_cu_usturoi_si_cimbru

  • 1 kg roşii mici
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • 5 crenguţe de cimbru proaspăt
  • sare şi piper măcinat

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cup­torul. Se unge cu ulei o tavă antiadezlvă. Roşiile se taie în două; se presează uşor pentru a elimina seminţe­le şi sucul, apoi se pun pe placa grătarului, cu partea bombată deasupra.

Se pun şi doi căţei de usturoi cu tot cu pieliţă; se stropeşte totul cu puţin ulei de măsline. Se dă cu sare şi piper şi se lasă la cuptor o oră si jumătate.

Când roşiile sunt coapte se repartizează în borcane, se pun şi căţeii de usturoi, cimbru şi se stropesc cu ulei de măsline. Se închid borcanele ermetic şi se lasă la răcit, ferite de lumină.

Rosii murate cu usturoi si cimbru

Rosii_murate_cu_usturoi_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.