Rosii murate cu usturoi si cimbru
PrinteazaRosii murate cu usturoi si cimbru din: roşii mici, usturoi, ulei de masline, zahar pudra, cimbru proaspat, sare, piper.
- 1 kg roşii mici
- 2 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 5 crenguţe de cimbru proaspăt
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul. Se unge cu ulei o tavă antiadezlvă. Roşiile se taie în două; se presează uşor pentru a elimina seminţele şi sucul, apoi se pun pe placa grătarului, cu partea bombată deasupra.
Se pun şi doi căţei de usturoi cu tot cu pieliţă; se stropeşte totul cu puţin ulei de măsline. Se dă cu sare şi piper şi se lasă la cuptor o oră si jumătate.
Când roşiile sunt coapte se repartizează în borcane, se pun şi căţeii de usturoi, cimbru şi se stropesc cu ulei de măsline. Se închid borcanele ermetic şi se lasă la răcit, ferite de lumină.
Rosii murate cu usturoi si cimbru
Pofta buna!