Roşii murate în oţet

Printeaza

Roşii murate în oţet din: rosii cherry, ceapa, otet de vin, apa, sare, zahar, cuisoare, boabe de piper, seminte de mustar, marar.

Ingrediente:Roşii murate în oţet

  • 1 kg rosii cherry
  • 2 cepe frantuzesti

otet:

  • 500 ml otet de vin
  • 125 ml apa
  • 1/2 lingura sare
  • 1/2 lingura zahar
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de piper rosu
  • 1/2 lingura seminte de mustar
  • 1 fir marar

 

Mod de preparare:

Se curăţă roşiile de cotoare, se spală şi se şterg. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se spală bine borcanele şi se şterg. Se toarnă într-o oală apa cu oţetul; se adaugă sare, zahăr, cuişoare, piper şi seminţe de muştar; se pun la fiert împreună şi se lasă să fiarbă la foc moale.

Roşiile se înţeapă cu scobitori într-un singur loc şi se repartizează în borcane, cu ceapă şi mărar. Se toarnă apoi în pahare oţetul călduţ, astfel încât să acopere roşiile într-un strat de cca 2 cm.

Se aşază deasupra scândurele sau pietre plate pentru îngreunat, care au fost fierte în prealabil pentru sterilizare. Se lasă să se răcească, apoi se închid borcanele şi se păstrează la întuneric şi răcoare.

Roşii murate în oţet

Roşii murate în oţet

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune ies, foarte, foarte bune. Imi plac mult rosiile murate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.