Roşii murate in sare
PrinteazaRoşii murate in sare
Ingrediente:
- două kg roşii
- o bucată rădăcină de ţelină
- două bucăţi ardei iuţi
- 4-5 căţei de usturoi
- o legătură de mărar verde
- 2-3 frunze de dafin
- sare (o lingură la un litru de apă)
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se introduc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de usturoi, tăiaţi în două, cu ardeii iuţi, cu rădăcina de ţelină tăiată bucăţi şi frunzele de dafin.
Peste toate se adauga mararul. Separat, se fierb intr-un vas 2-3 litri de apa cu sare, lasandu-se apoi sa se raceasca. Se toarna lichidul peste compozitie.
Roşii murate în sare
Pofta buna!
Interesanta reteta de rosii murate. Merita incercat.