Rosii murate cu usturoi
PrinteazaRosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar, dafin, sare.
- 2 kg roşii mici sau medii
- 1 rădăcină de ţelină
- 4-5 căpăţâni de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 3 foi de dafin
- 3 linguri cu sare
Mod de preparare:
Alege roşii mai micuţe şi tari. Spală-le şi pune-le în borcanul spălat şi uscat, intercalate cu căţei de usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin. Pune mărarul deasupra.
Fierbe într-o oală 3-4 litri de apă. Las-o la răcit până la 30°C şi dizolvă sarea în apă. Toarnă amestecul în borcanele cu roşii până se umplu ochi. înfiletează capacul foarte bine.
Pofta buna!