Rosii murate
PrinteazaO reteta simpla de rosii murate din: rosii, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, marar, apa si sare.
- 3 kg roşii
- două căpăţâni de usturoi
- 5-6 ardei iuţi
- o ţelină
- frunze de dafin
- mărar
pentru soluţia salină:
- apă şi sare
Mod de preparare:
Se aleg roşii mici şi cât mai tari, se aşază într-un borcan, strecurând printre ele căţei de usturoi în coajă, ardei iuţi, felii de ţelină şi frunze de dafin. Deasupra se presară mărar. Separat se pregăteşte o saramură din 3-4 litri de apă, cu 5-6 linguri de sare neiodată.
Când e gata, se toarnă peste roşiile din borcan, în aşa fel încât să le acopere. Sunt murate şi se pot mânca după vreo două săptămâni.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- roșii murate
- rosii murate la borcan
- rosii murate moldovenesti