Rosii murate

Printeaza

O reteta simpla de rosii murate din: rosii, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, marar, apa si sare.

Ingrediente:Rosii murate

  • 3 kg roşii
  • două căpăţâni de usturoi
  • 5-6 ardei iuţi
  • o ţelină
  • frunze de dafin
  • mărar

pentru soluţia salină:

  • apă şi sare

 

Mod de preparare:

Se aleg roşii mici şi cât mai tari, se aşază într-un borcan, strecurând printre ele căţei de usturoi în coajă, ardei iuţi, felii de ţelină şi frunze de dafin. Deasupra se presară mărar. Separat se pregăteşte o sara­mură din 3-4 litri de apă, cu 5-6 linguri de sare neiodată.

Când e gata, se toarnă peste roşiile din borcan, în aşa fel încât să le acopere. Sunt murate şi se pot mânca după vreo două săptămâni.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • roșii murate
  • rosii murate la borcan
  • rosii murate moldovenesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.